Petrografisk analyse

Mikro – og makroanalyser af beton- og mørtelprøver

En petrografisk analyse af beton- eller mørtelprøver kan groft sagt deles op på to typer af undersøgelser, henholdsvis makro- og mikroanalyser.
Hvor en makroanalyse, som navnet antyder, udføres på det rå emne (eller efter indstøbning i epoxy) på makroniveau, og beskriver forhold, som er synlige med det blotte øje, så udføres mikroanalysen på præparerede emner (tyndslib) i et mikroskop. Petrografisk analyse kan afsløre mange forhold og anvendes eksempelvis til følgende:

  • Bestemmelse af betonens sammensætning og kvalitet (miljøklasse, frostsikkerhed, alkali-kisel-reaktivitet etc.).
  • Bestemmelse af skadesårsager og omfang.
  • Analyse af beton udsat for brand.
  • Optisk styrkebestemmelse.
  • Lagtykkelse af overfladebehandling.
  • Kemisk nedbrydning mm.

Specialist i petrografi

Hos Dansk Betonundersøgelse er petrografisk analyse af beton og mørtler en absolut kernekompetence. Vores specialist har arbejdet med petrografiske analyser af beton og mørtler siden 2004, og har blandt meget andet erfaring fra højt profilerede sager som Njals Tårnet i København, Metro-forbindelsen og Femern Bælt forbindelsen.

Omfang og omkostninger

Omkostningerne til en petrografisk analyse vil afhænge af flere ting, eksempelvis om der er tale om én eller flere prøver, samt hvorvidt der er tale om mikro -og/eller makroanalyser. Prisen for en enkelt mikroanalyse, hvor prøveemnet leveres til Dansk Betonundersøgelse, vil dog typisk ligge på omkring 6.000-8.000 DKK ekskl. moms.

Kontakt Dansk Betonundersøgelse for rådgivning om hvilke undersøgelsesmetode(r) der er relevant for din problemstilling. Uanset omfang, regner vi meget gerne et uforpligtende tilbud skræddersyet til din opgave.

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag